Pissasirkus-blogissa seurataan diagnosoidun pissakissan elämää ja sairautta. Välillä käsitellään elämää myös eläinsuojelullisesta näkökulmasta.

Miten pissaongelmia hoidetaan?

Mitä teen, jos epäilen kissalla pissaongelmia?

Kissan pissaongelmien oireisiin olennaisesti kuuluu hutipissailu. Se saattaa olla ainoa oire tai yksi oireista - aina, kun kissa hutipissailee useamman kerran laatikon ohi, vie se eläinlääkäriin. 

Hutipissailun lisäksi kissa voi juoda enemmän, käydä laatikolla enemmän, maukua laatikolla ja kaapia hiekkaa pidempään (esimerkiksi kymmeniä minuutteja hakien sopivaa paikkaa), muutttua ärtyneemmäksi muita kissoja ja ihmistä kohtaan ja olla apaattinen. 

Jos kissallasi on näistä oireista yksi tai useampia, vie se heti lääkäriin. Virtsatulehdus on kissalle erittäin kivulias tila, ja jos sivutuotteena se on saanut kiteitä tai tulehduksen on aiheuttanut kiteet, tilanne on vakavampi (kollille jopa hengenvaarallinen virtsaputken tukkeutumisen uhan vuoksi). Lääkäriaika on yleensä hyvä saada samalle päivälle kun oireita alkaa tulla. Jos olet ikinä sairastanut itse virtsaputkentulehduksen, tiedät kyllä miksi!

Lääkärissä oireilevalta kissalta tulisi ottaa ainakin virtsanäyte, josta tutkitaan bakteeriviljely sekä pH, ominaispaino ja struviittikiteet. Näillä päästään kattavaan diagnoosiin ja määritetään kissan hoidon tarve. On eläinlääkäreitä, jotka tunnustelevat kissan rakon ja toteavat, ettei ole syytä huoleen, ja on olemassa lääkäreitä jotka katsovat tulehdusarvot verinäytteestä ja määrittävät hoidon sillä perusteella. Kumpikaan näistä yleensä ei johda oikeaan diagnoosiin, joten on hyvin tärkeää, että virtsanäyte tutkitaan ja sen perusteella määrätään hoito.

Postauksia pissaongelmien hoidosta:

Tutkimusten hinnat
Mitä pissakissa syö
Miten kissalta otetaan pissanäyte
Miten pissapaikat pestään hajuttomiksi
Pissantorjunta-aseet

1 kommentti:

  1. Hienoa etten ole ainoa jonka elämässä on hutipissa kissa.

    Käytin Nipsua useasti lääkärissä ja kissa tutkittiin silloin totaallisesti. Vikaa ei löytynyt ja laatikko käynnin yhteydessä kuuluva lorina ainakin kertoo ettei pissavaivasta ole kyse. Nipsulla tämä vaiva on siis stressiperäsitä ja on todella tarkka laatikostaa jossa valitettvasti välillä käy joku toinenkin kissa ja saattaa olla että neiti tekee pissansa sitten johonkin muualle. Juuri peseskelen viimeisiä rippeitä sohvasta, kun neiti sitten päätti tiistaina että laatikon hiekka ei enään kelpaakkaan. Onneksi suurin osa pissasta meni tyynylle ja pääsin tälläkertaa helpolla. Petauspatjan päällistä meillä ei oo ollu enään 3 vuoteen, jotenki se vaahtomuovi on helpompi pestä kun joka kerta päällinen käsin alakerran pesuhuoneessa ja ootella viikko että se kuivuu.. Olen huomannut että etikan lisäks surf pesuaine ainakin peittää pissan hajun ja jättää raikkaan tuoksun. Etikka kun haisee todella kauan textiileissä kuten olet itsekin varmaan huomannut.. Mitään uusia huonekaluja meille ei kannata ostaa, niille voi käydä pissasti..

    Toistaseks neidin merkkaustarve on ollut 1-2krt vuodessa, mutta mitään myttyjä ei kannata jättää mihinkään. Muovipussit yms. pitää korjata pois, joka aiheuttaa hieman päänvaivaa miehelleni joka tuppaa unohtamaan työkalujaa tms. pusseineen lattialle ja joskus pussilla sitten on pissat.

    Meillä tätä pissaamista on ollut jo kohta 6 vuotta.. Toivottavasti teidän Neffin tulehdukierre ja pissaongelma saataisiin kuriin. Kun itse tiiä mitä se on, saattaa joskus olla itsellänikin hermot kireällä, mutta syyllisen syliin tulon ja kehräys (vähän niinku anteekspyyntö) laannuttaa pahat ajatukset kyllä nopeasti.. Silti joskus olen miettinyt onko tuon kissan elämä eläinsuojelullisesti oikein..

    VastaaPoista

Copyright © Pissasirkus | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com